Dexter 2. díl – Krokodýlí slzy (Crocodile)

Každá chvíle odpočinku je drahá, při životě jaký Dexter vede, nikdy nemůže vědět, zda právě toto poklidné odpočívání ve vlnách zátoky nebude to poslední. Dnes na něho čeká soudní líčení, kdy má jako svědek, expert přes krev poslat za mříže dalšího padoucha. Policisté povětšinou tyhle procedury nesnáší, ale on ne. Návštěva soudního dvora sebou vždy nese seznámení se spoustou nových lidí. Někteří jsou nešťastní z beznaděje při dokazování spravedlnosti, jiní se zase slepé dámě vysmívají. Mezi ně patří i Matt Chambers, který pod vlivem alkoholu srazil mladého nadějného studenta. Navíc ujel bez poskytnutí pomoci a nechal ho dlouhé hodiny v bolestech umírat. Nyní si před soudem hraje na zarmouceného chudáčka, co je ve všem naprosto nevinně. Soudce možná dokáže obelstít, Dextra však nikoliv.

Matt Chambers si však na svojí spravedlnost musí ještě chvíli počkat. Na celé oddělení Miamské kriminálky čeká těžký případ vraždy policisty v utajení. Jeho tělo bylo nalezeno pod silničním nájezdem, přičemž jim Ricky Simmonse zanechal stopu směřující k vrahovi. Vzorek kůže v jeho ústech poskytne dokonalou stopu DNA. Avšak Ricky není jedinou obětí, někdo vystřelil i po jeho manželce, což si osobně bere seržant Doaks, který s ním měl poměr. Cervantese zanechal i zde vzorek své krve a tedy nebrání nic tomu jej dostat za mříže. Ovšem Marie Laguerta má trochu jinou představu. Pokud se s ním dohodnou, mohl by jim vydat svého šéfa, obávanou hlavu místního podsvětí Guerrera. Cervantese budou moci za cokoliv jiného dostat někdy v budoucnu. Plány Laguertové jsou však v naprostém rozporu s těmi Guerrera. Ten si rozhodně své zázraky života nehodlá užívat za mřížemi a posílá svého člověka, aby Cervantese umlčel.

Debra se ze všech sil snaží pohnout s případem Mrazákového vraha. Pokud by se jí podařilo najít mrazírenský vůz, s nímž se minulou noc potkal Dexter, vyneslo by jí to povýšení z mravnostního k vraždám. Jen kdyby se jí Laguertová neustále nesnažila házet klacky pod nohy. Jak má pátrat po voze, když je neustále posílána vyslýchat prostitutky. A přitom si je naprosto jistá, že současné vyšetřování jde špatným směrem. Mrazírenský vůz dozajista nebude někde schovaný, jejich vrah ho nechá někde na dobře viditelném místě, o čemž nasvědčuje jeho drzost, s jakou hodil Dexterovi hlavu poslední oběti. Pravdivost její domněnky se ukazuje vzápětí. Mrazírenský vůz je opravdu nalezen na rušné ulici i se vzkazem Dexterovi. Koska ledu s pěticí konečků prstů, každý s jiným lakem. Je to vodítko, ale k čemu. Jaký to dílek v téhle skládačce mu zatím chybí?

Comments are closed.